AbaniaForum

ALBANIA FORUM
 
ForumPortalliCalendarKėrkoRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Manuali i Perdorimit Te Komandave Ne IRC . [Versioni Komplet]

Shko poshtė 
AutoriMesazh
Admin
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 234
Age : 33
Location : Michigan
Job/hobbies : Admin
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Manuali i Perdorimit Te Komandave Ne IRC . [Versioni Komplet]   Tue Apr 01, 2008 12:43 pm

[ - Kapitulli 1 - CHANSERV - ]

Kjo eshte nje pjese e trajnimit qe mbulon te gjithe userat me komandat e CHANSERV,NICKSERV,MEMOSERV dhe te gjitha hallkat per perdorimin e komandave ne Irc.AlbaSoul.Com.
Mund te lidheni me serverin me adresen :
/server irc.AlbaSoul.Com 6667 [Web: http://Chat.AlbaSoul.Com/ ]
Per Informacione te tjera kontaktoni tek #Ndihme , ose per Ndihme Administrative te serverit tek #Sherbimet.
Desha te shtoj qe ne kete trajtim te komandave jane permbledhur te gjitha komandat qe jane ne irc, dhe ketu mund te merrni informacionin e duhur per gjithcka, per viruset,per spam, per komandat qe duhet te dihen nga Aoperatoret e ardhshem dhe cdo gje ne lidhje me komandat.
Uroj qe keto informacione tju hyjne ne pune.
Faleminderit

Rregjistrimi i nje Kanali
./cs register #kanali passwordi dhe Titulli i kanalit
Titulli i kanlit duhe te reflektoj per c'fare eshte kanali dhe do te behet i dukshem ne infon e kanalit. Vini re: Krijusi i Kanalit duhet te perdori e-mail adres te vlefshme ne infon e Pseudonimit dhe passwordi mund te dergohet me e-mail nga csop nqs ti e kerkon.

Identifikimi
./cs identify #kanali passwordi
Kjo komand duhet te behet c'do here qe krijuesi i kanalit do te bej ndryshime ne kanal. ChanServ zakonisht do tju informoj se ju duhet te identifkoni ne fillim.

Informacion
./cs info #kanali
Kjo komand eshte e ngjashme me ate te /ns info nick, por perdoret per te marre informacione rreth kanalit. Komanda e informacionit tregon Krijuesin e kanalit, kur eshte rregjistruar, kur ishte operatori fundit, Topikun, modelock, opsionet dhe Nivelin e memove, Url-n e kanalit, etj.

Access/ACC
./cs access #kanali pseudonimi ose /cs acc #kanali pseudonimi
Keto dy komanda jane te ngjashme, Keto i japin te drejten nje useri te kontrolloj se c'fare accessi ka nje user tjeter ne c'do kanal. Keto dy komanda duhet te perdoren kur ju jeni Online.

Drop
./cs drop #kanalin
Kjo komand perdoret per te hedhur posht nje kanal te rregjistruar nga ju, por ju duhet te identifikoni te ChanServ me passwordin e kanalit, Pra me kete komand te gjithe userat qe kane access ne kanal do te fshihen dhe nuk do te jene me Status.

Why
./cs why #kanali Pseudonimi
Kjo komand eshte e ngjashme me Access/ACC, Sidoqoft kjo do tju tregoje juve nje gje te vecant, pra do tju tregoje juve Pseudonimin e personit qe ka Status. Shembull : ChanServ- anonymous has SuperOp access to #shqiperia, because they have identified for the nickname anonymous which is on the channel SOp list. Per te perdorur kete komand ju duhet te jeni (founder/sop/aop/vop/uop)

OP/VOICE user
(op): /cs op #kanali pseudonimin
(voice): /cs voice #kanali pseudonimin
Ju mund te op-ni nje user vetem nqs OpGuard eshte OFF. Nqs Opguard eshte ON useri do te behet deop nga Chanserv.

DEOP/DEVOICE user
(op): /cs deop #kanali pseudonimi
(voice): /cs devoice #kanali pseudonimi
Keto dy komanda do te bejne deop nje user ode devoice.

UNBAN
./cs unban #kanali
UNBAN komand eshte e ndaluar kohet e fundit dhe me ate komand Chanserv do te levizi vetem Bannet qe ndikojne mbi ty.

INVITE
./cs invite #kanali
Nqs ti je uop ose me access me te madh ne ate kanal qe eshte bere +i (vetem te ftuar) ti mund te perdoresh komanden e lart permendur, Chanserv te lejon ty te futesh ne kanal
Ti nuk mund te ftosh usera te tjere me ane te chanservit.

MDEOP
./cs mdeop #kanali
Kjo komand do tju lejoj juve te beni nje masse deop ne kanal por ti duhet te jesh i vetmi user me access te madh ne ate kanal se pshm : -ChanServ- Another user (anonymous) currently outranks you in the channel, and you may not use MDEOP.

MKICK
./cs mkick #kanali Kjo komand do te bej te mundur Nxjerrjen jasht te te gjithe userave, Ju do te vini re qe Chanserv do te ndryshoj Kanalin ne : +ilb *!*@* per nje epriudh te shkurter kohe. Aop mund ta perdorin kete komand por ata duhet te jene me te medhenjt per momentin ne kanal ne te kundert Do tju dali mesazhi nga Chanserv sic e permenda dhe pak me lart.

Count
./cs count #kanali
Kjo komand do tju tregoje juve se sa sop/aop/vop/uop/akicks Jane ne kanal. Kjo komand perdoret vetem nga user qe kane access ne ate kanal.

SET
Chanservi i jep Krijuesit te kanalit shume opsione per kontrollomin e kanalit por me perpara ai duhet te identifikoj kanalin me password per te vendosur komandat e meposhtme:
Mlock Ident Topiclock Keeptopic
Autovop Restrict Founder Memolevel
URL Desc Email Passwd
Opguard

SET FOUNDER
./cs set #kanali FOUNDER
Kjo komand do ndryshoj krijuesin e kanalit. Krijuesi i vjeter duhet ti japi passwordin Krijuesit te ri perpara se te perdorni komanden.

SET PASSWD
./cs set #kanali PASSWD passwordi
Kjo komand do te bej te mundur nderrimin e passwordit. Por ju duhet te identifikoni kanalin ne radhe te pare. Minimumi passwordit eshte me 6 shkronja/numra/apo shenja qofshin.

SET DESC
./cs SET #kanali DESC pershkrimi
Kjo komand do te nderoj pershkrimin e kanalit kur userat te bejne /cs info #kanali.

SET URL
./cs SET #kanali URL url
Kjo komand do te nderoj url-n tuaj dmth websitin e kanali. Ju mund te ndryshoni URL-n duke perdorur /cs SET #kanali URL <enter>

SET MEMOLEVEL
./cs SET #channel MEMOLEVEL founder/sop/aop/vop/uop
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te lejoj se kush nga lista e kanalit te marri memo.

SET MLOCK
./cs set #kanali MLOCK +/- modes (ose mlock off)
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te nderoj modet e kanalit. Ato mund te mbyllen on ose off varet nga c'fare specifikon ti. PSHM: /cs set #beginner MLOCK +rtn-k. Ju nuk mund te levizni mode +r eshte nje kanal i rregjistruar, dhe anasjelltas ti nuk mund te mbyllesh kanalin +k, l dhe O. Nje list e modeve te kanali do tju shfaqet nqs beni: /hs cmodes.

SET IDENT
./cs set #kanali IDENT on/off
Kjo komand ben Chanservin te injoroj NickServin listen e accesseve, dhe te ben te gjithe Operatoret te identifikohen perpara se te marrin status.

SET OPGUARD
./cs set #kanali OPGUARD on/off
Kjo komand eshte per te siguruar kanlalin dhe per mos te lejuar njerezit te marrin Op ne ate kanal pa u identifikuar dhe pa qene ne access list, ose ata do te behen deop nga Chnaserv.

SET RESTRICT
./cs set #kanali restrict on/off
Kjo komand nuk lejon asnje user te hyj ne kanal pa patur access nqs ata nuk jane ne access list do te behen ban automatikisht nga Chanserv.

SET TOPICLOCK
./cs set #kanali TOPICLOCK founder/sop/aop/off
Kjo komand lejon nderrimin e topicut sipas venjes se modeve nga Krijusi kanalit, Kjo komand gjithashtu ben pjese dhe KEEPTOPIC qe ruan topicun e fundit.

SET KEEPTOPIC
./cs set #kanali KEEPTOPIC on/off
Kjo komand urdheron Chanservin te ruaj topicun e fundit qe ka qene ne kanal, nqs ju provoni te nderoni topicun dhe kjo komand eshte ON, Chanserv do ta ndryshoj topicun menjehere ne ate te fundit.

SET EMAIL
./cs set #kanali EMAIL i-am@home.com
Kjo komand ju lejon juve te bashkangjitni nje e-mail adress ne infon e kanalit, Sapo te vihet e-mail adressa nuk mund te hiqet asnjehere.

SET AUTOVOP
./cs set #kanali AUTOVOP on/off
Kjo komand do te ngrej ne +voice te gjithe userat qe do te futen ne ate kanal, userat qe jane ne uop/aop/sop list nuk do te behen +voice nga Chanservi, Nqs ju beheni kick/ban nga kanali ju nuk mund te ftoni veten tuaj prap brenda.

CHANNEL ACCESS LISTS
Chanserv i lejon Krijuesit te kanalit te kontrolloj dhe ta mbaj listen e userave qe kane access ne kanal. Keto jane 4 komanda qe mbajne listen.
ADD - Ju shton ne list
DEL - Ju heq nga lista
Wipe - I heq te gjitha nga lista
List - Te tregon Listen
Vetem founderi ka te drejte te levizi add/del/wipe Sop list. Sopet kane te drejte te add/del/wipe aop/vop/uop/akick lists. Shembull: /cs sop #kanali add nick ose /cs aop #kanali del nick

UOP
Uop-et ose Userop do te vihen +u kur ata hyjne ne kanal por nuk do te kene nje simbol nga nicku qe do te thote qe ate jane ne access list, Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, ata nuk mund te shkruajne kur kanali eshte +m, Sidoqofte ata mund te ndrsyhojne modet e tyre por vetem kur kanali eshte +d.

VOP
Vop ose Voice do te behen automatikisht +v, ata do te duken qe jane + sapo te hyjne ne kanal.Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d. Ata nuk mund te perdorin kick/ban.

AOP
Aops ose Operatoret
Aops do te behen automatikisht +o nga chanservi dhe do te njifen nga shenja @ sapo te hyn ne kanal. Operatoret jane ne gjendje te kickin te bannin njerez dhe te kontrolloj modet e kanalit, Ata gjithashtu mund te hyn ne nje kanal qe eshte restricted mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d per te ndryshuar nickun.

SOP
Sop ose SuperOperator do te behen direkt +o ne kanal dhe do te njifen nga shenja @ perpara
Sop-et mund te shtojne dhe te heqin uops, vops, aops and akicks. Ata gjithashtu kane te drejtat te kontrollojne kanalin me mire se Operatoret.

FOUNDER
Vetem Krijusit e kanalit mund te shtoj ose heqi nje SOP, c'do user mund te heqi veten nga nje lista e nje kanali.
./cs sop #kanali add/del nick
./cs sop #kanali wipe/list
Krijusi ka te drejten te nderoj c'do gje ne kanal pasi ata te identifikohen te Chanservi me passwordin e kanalit. Krijuesi nuk mund te shtoj nickun e tij ne asnje vend, si pshm Sop.
Pra ne fillim Krijuesi duhet te identifikohet me passwordine kanalit.

AKICK
Chanserv mban akicket ose listen e akickeve, dhe kur nje user eshte ne akick list dhe ai futet ne kanal do te nxirret automatikisht jasht nga chanserv, me nje arsye te opcionale, Arsyeja mund te shtohet mbas akickut qe vijon nga, ident@hostmask, ose nick!*@* me pak fjale duke perdoru masken e bannit.
./cs akick #channel add *!*ident@hostmask (arsyeja)
./cs akick #channel del *!*ident@hostmask
./cs akick #channel wipe
./cs akick #channel list
Shume nga komandat e Chanservit mund te provohen jasht kanalit. Kjo eshte shume efektive kur ke te besh me hackers ose Take-Overs ose me Flood bot. Me te gjitha keto komanda ne mund te mbajme kanalet tone te sigurte nga (TakeOversat)

_________________
ADMIN ALBANIA FORUM
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://albania.yoo7.com
Admin
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 234
Age : 33
Location : Michigan
Job/hobbies : Admin
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Manuali i Perdorimit Te Komandave Ne IRC . [Versioni Komplet]   Tue Apr 01, 2008 12:43 pm

VINI RE !!!

Kjo teme eshte per te gjithe kandidatet per oper ose operat qe kane paqartesi dhe pytje mbi komandat e serverit.

TRAJNIM :

Gjeja e pare eshte , qe kur lidheni ne server duhet te identifikoheni ne status , pa u futur neper kanale.Nqs jeni ne net caffe , do ju keshilloja ta mbanin scriptin /remote off.

Hapi primar kur identifikoheni eshte te aktivizoni umodet ; /umode Xtbk , keto mode do tju ndihmojne se tepermi ne kontrollimin e serverit.

Shpjegimi i ketyre umodeve :

1) X - Tregon ip e plote te userave qe lidhen ne server.

2) t - Raporton komandat e kryer ne server si /list , /admin etj...

3) b - Ju ben te mundur te lexoni te gjithe notice ne server te kryer nga /chatops

4) k - Ju ben te mundur te shikoni te gjitha killet qe kryen ne server dhe gjitheashtu te shikoni id dhe ip e akilleve qe kapin user te ndryshem.

Manuali kryesor i komandave "OPER" :

/kill nick arsyeja - disconect user- Me kete komande ju mund te beni nje user disconect nga serveri me nje arsye qe ju i vendosni , por nqs useri tenton te lidhet perseri , ai mund te lidhet.

/shun nick arsyeja -bllokon userin- Me kete komande ju izoloni userin dhe nuk e lejoni qe ai te flas ne server.

/fjoin nick #kanali - Me kete komande fut nje user me force ne dhome.

/move nick #kanali - Me kete komande fut nje user me force ne dhome , por e nxjerr nga te gjitha kanalet e tjera.

/sajoin #kanali - Me kete komande ju vete personalisht futeni ne nje dhome , dhe asnjeri nuk ju nxjerr dot me kick.

/nflash <TEXT> - Me kete komande ju dergoni nje lajm ne status ku e lexojne te gjithe vizitoret e serverit.

KOMUNIKIMI ME OPERAT E TJERE NE SERVER :

/chatops - Dergon msg te gjithe operave qe jane +b.

/globops - Dergon msg te gjithe operave qe jane +g.

/locops - Dergon msg te gjithe operave local qe jane +g.

/helpops - Dergon msh te gjithe operave qe jane +h (dmth perfshihen dhe helpops).

PROTECTION - Mrotja e serverit :

/mkill <nick!user@host> arsyeja - Me ane te kesaj komande ju mund te nxirrni disconect user me mas qe kan nick , ip ose id te njejte.Kjo komande keshillohet te perdoret kur ka sulm massjoin ne server.


/akill <nick!user@host> arsyeja koha - Me kete komande vendos ne akill nje person dhe e bllokon krejtesisht ate , dhe nuk mund te lidhet me dhe e keni ju ne dore kur ai te lidhet.Mund ta bllokosh ne ip/nick/id.(local)
Kjo komande hiqet me ane te /unakill nick/id/ip.

/zline Ip-numerik arsyeja - Bani lokal me i forte per nje user. Nuk tregon as arsye asgje, thjeshte nuk lejon te lidhesh ne server. Hiqet me /unzline <ip numeric> (local)

/kline <user@host> arsyeja koha - Bllokon lidhjen e nje adrese te caktuar vetem per serverin ku jeni ju te lidhur. Hiqet me /unkline <adresa> (local)

/qline nick arsyeja - Ndalon perdorimin e nje nicku qe eshte i lidhur ne te njejten server me ju, dmth komande lokale.

/clearakills - Heq te gjithe akillet/zline/kline lokale te nje serveri, dmth nuk prek ato qe jane ne OperServ, por vetem lokalet qe mund ti shifni me /stats k.

/rehash - Heq te gjithe akillet/zline/kline, qline etj.. lokale te nje serveri. Gjithmone nuk ka lidhje me OperServ.

Deri ketu ishim ne komanda operi local , tani do tju paraqesim komanda "GLOBAL" , qe bllokon nje user ne menyre globale dhe jo local.

Manual OperSerV :

/os akill add <adresa> <arsyeja> <koha> - Shton nje akill global per nje adrese te caktuar. Nqs koha eshte PERM atehere shtohet nje akill permanent. Kjo komande funksionon mbi nje adrese vetem nqs userat qe ajo kap jane nen 20% te komplet userave te serverit. Vetem SRA mund te vendosin akille mbi keto permasa.

/os akill del <adresa> - Heq nje akill global per nje adrese te caktuar.

/os akill list - Tregon listen e akilleve, te vena nga kush dhe per sa kohe
skadojne.

/os akill view dywEQZQ1lNwu4ToQhjc - Me kete komande arrin te shikosh se nga kush eshte ven akill , arsyen etj. duhet te kesh kete kompleksin e shkronjave te tilla : "dywEQZQ1lNwu4ToQhjc "

/os specs - Tregon flagset qe keni.

/os listadm - Tregon listen e operave global ne server.

/os uptime - Tregon per sa kohe serveri ka qene i ngritur.

/os trigger add <ip> <numri> arsyeja - Shume veta nga ju kam vene re qe nuk e perdorin fare kete komande, ndoshta edhe se dine, nuk e kuptoj. Nqs e keni vene re me kujdes, vazhdimisht vine disa notice si psh [21:35] -arberia.albasoul.com- *** Global -- from arberia.albasoul.com: Clone Alert: 5 client(s) from 83.137.57.8 Kjo do te thote qe ne kte moment jane 5 clone me kete ip, si IRCop qe jeni duhet te interesoheni per kete fakt. Duke bere /who 83.137.57.8 (dmth vetem ip, pa @ ose !. mund te perdorni dhe * psh: /who 83.137.57.* ) do shikoni se kush jane clonet. Duhet te verifikoni nqs kjo eshte net kafe duke bere whois userat ose duke i pyetur. Nqs jane thjeshte clone te futura nga nje person atehere /mkill *!*@83.137.57.8 Jo clone ketu. Nqs kemi te bejme me nje net kafe atehere perdoret komanda trigger. /os trigger add <IP> <numri i perafert qe hyne nga ajo net kafe ose isp> arsyeja. Keshtu na ndihmoni te kemi dhe nje list te ip-ve qe sduhen vene ne akill.

/os trigger list - Tregon listen e Ip-ve te triggeruara.

/os trigger del Ip - Heq nje Ip te triggeruar.

/os qline add nick arsyeja - Ndalon perdorimin e nje nicku te caktuar ne menyre permanente ne te dy serverat. Pra shton nje Sqline.

/os qline del nick - Heq nje Sqline nga lista.

/os qline list - Tregon listen e Sqline.

/ns freeze nick arsyeja - Me komande ngrin nje nick , dhe e ben te paperdoreshem nga cdokush.


/ns thaw nick - Me kete komande heq frozen nga nick dhe e ben te lire dhe mund te perdoret nga personi.

/cs close #kanali msg - Me kete komande mbyll nje kanal.(arsyeja :eshte kapur me reklama , eshte problematik etj.)

/cs reopen #kanali - Me kete komande rihap kanalin qe keni mbyllur.


=o=FUND=o=

_________________
ADMIN ALBANIA FORUM
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://albania.yoo7.com
 
Manuali i Perdorimit Te Komandave Ne IRC . [Versioni Komplet]
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
AbaniaForum  :: Shkenca :: Informatikė dhe Internet-
Kėrce tek: