AbaniaForum

ALBANIA FORUM
 
ForumPortalliCalendarKėrkoRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Embelsira

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
Shko tek faqja : 1, 2  Next
AutoriMesazh
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:34 am

Gratin me mollė dhe dardha
Pėrbėrėsit:
4 mollė
4 dardhė
1 shkop kanelle
16 lugė ėmbėlsues
2 lugė margarinė
4 vezė
25 cl qumėsht




Pėrgatitja:
Ngrohim furrėn nė temperaturėn 200 gradė. Qėrojmė mollėt dhe dardhėt dhe i presim mė katėrsh. Nė njė tenxhere shkrijmė margarinėn, hedhim gjysmėn e sasisė sė ėmbėlsuesit, frutat dhe kanellėn. I lėmė nė zjarr tė ndadaltė pėr 10 minuta. Heqim kanellėn dhe e lėmė masėn tė ftohet. Rrahim vezėt, u shtojmė qumėshtin dhe ėmbėlsuesin e mbetur dhe e hedhim nė tenxhere. I vendosim nė zjarr edhe pėr 15-20 minuta tė tjera.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:34 am

Komposto me pjeshkė, mollė dhe kanellėPėrbėrėsit:
1 1/2 kg pjeshkė tė verdha
½ kg mollė
50 g sheqer
3 lugė ujė
1 lugė pluhur kanelle



Pėrgatitja:
Qėrojmė pjeshkėt dhe mollėt dhe u heqim farat. Mė pas i presim mė katėrsh. I vendosim nė njė tenxhere bashkė me ujin, sheqerin dhe kanellėn. I mbulojmė me kapak dhe i lėmė nė zjarr pėr rreth 30 minuta. Mund t'i shtojmė pėrsipėr edhe krem frutash ose arra tė grira.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:34 am

Sufle me limon
Pėrbėrėsit:
1 limon i verdhė
1 limon jeshil
25 cl qumėsht
150g sheqer pluhur
4 vezė
35 g gjalp



Pėrgatitja:
Ngrohim furrėn nė 180 gradė. Presim hollė lėkurat e limonit dhe shtrydhim lėngun. Nxehim qumėshtin me sheqerin dhe hedhim mė pas lėngun e limonit. Ndajmė tė bardhat e vezėve nga tė verdhat. Pasi tė kemi ulur zjarrin, hedhim gjalpin dhe tė verdhat e vezėve. Mė pas i lėmė tė ftohen. Rrahim tė bardhat e vezėve dhe i shtojmė tek pėrzierja. Lyejmė me gjalpė format dhe mė pas hedhim nė to masėn e pėrgatitur. I vėmė pėr tė pjekur pėr 30-40 minuta, derisa sufletė tė fryhen. I heqim nga zjarri dhe u hedhim pėrsipėr lėkurat e prera tė limonit.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:34 am

Portokalle tė karamelizuara me arra
Pėrbėrėsit:
6 portokalle
250g arra
80g rrush i thatė
40g sheqer
1 lugė lėng portokalli
Pėr kramelin:
40g sheqer
Ujė



Pėrgatitja:
Qėrojmė protokallet, duke pasur kujdes qė tė eliminojmė edhe fijet e bardha dhe mė pas i presim nė feta tė folla tė rrumbullakėta. I vendosim nė njė formė bashkė me rrushin e thatė. I spėrkasim pėrsipėr me sheqer dhe i aromatizojmė me lėngun e portokallit. Mė pas i pėrziejmė dhe i lėmė nė frigorifer pėr njė orė. Qėrojmė arrat dhe i hedhim sipėr portokalleve. Mė pas bėjmė karamelin duke zier ujin bashkė me sheqerin dhe ua hedhim pėrsipėr.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:34 am

Ēokollatė vjeneze
Pėrbėrėsit:
6 kutiza ēokollatė
1 kg qumėsht
3 tė verdha veze
6 lugė pana e pėrgatitur



Pėrgatitja:
Shkrijmė kutizat e ēokollatės nė pak ujė dhe pasi tė kenė shkrirė mirė, shtojmė qumėshtin dhe e lėmė nė zjarr tė ngadaltė pėr 5 minuta. E lėmė tė ftohet dhe mė pas shtojmė tė verdhat e vezėve dhe i vėmė pėrsėri nė zjarr. Mė pas i heqim dhe shtojmė panėn, duke e hedhur mė pas nėpėr filxhanė.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:35 am

Gratin me mollė dhe dardha
Pėrbėrėsit:
4 mollė
4 dardhė
1 shkop kanelle
16 lugė ėmbėlsues
2 lugė margarinė
4 vezė
25 cl qumėsht




Pėrgatitja:
Ngrohim furrėn nė temperaturėn 200 gradė. Qėrojmė mollėt dhe dardhėt dhe i presim mė katėrsh. Nė njė tenxhere shkrijmė margarinėn, hedhim gjysmėn e sasisė sė ėmbėlsuesit, frutat dhe kanellėn. I lėmė nė zjarr tė ndadaltė pėr 10 minuta. Heqim kanellėn dhe e lėmė masėn tė ftohet. Rrahim vezėt, u shtojmė qumėshtin dhe ėmbėlsuesin e mbetur dhe e hedhim nė tenxhere. I vendosim nė zjarr edhe pėr 15-20 minuta tė tjera.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:35 am

Torte "Bajadera"


Nevojiten:

2 gota uje
2 gota sheqer
1 margarine(gjalp)
200 gr.keksa te bluar
200 gr.arra te bluara
3 luge (gjelle) kakao
1 chokocoada qe zihet

Ujin bashk me sheqer e vlon deri sa te vloje shume mire.Ne nje ene tjeter i vendos keksat,arrat dhe margarinen dhe i perzien bashke.Mandej ne ate ene vendosim ujin me sheqer qe ishin duke vluar dhe keto i perziejme mire.Pasi ti kemi perzier mire i ndajme ne dy pjese njeres pjese ja vendosim kakaon e tjetren e leme ashtu siq eshte.Ne nje tepsi vendosim nje here pjesen pa kakao tani ate me kakao dhe ne fund e lyejm me qokollade qe zihet.Dhe e leme keshtu per disa ore.
Tortja duhet ta kete formen e rollades.
Ju beft mire...Smile
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:35 am

Tiramisu verore...

perbersit:
1.Pak qumesht
2.Biskota pavesini
3.Panna vegetale (duhet ta rrahesh me rrahse vezesh, qe te behet e trashe)
4.Marmellata me fruta pylli
5.Pluhur koko (cocco) ose ferrarello (mmmm sa e mire kjo e fundit!! une ashtu e bera dje dhe doli e mrekullueshme).

Atehere, duhet ti merrni biskotat pavesini dhe ti hidhni pak tek qumshti, por jo ti besh qullse, sa te lagen pak , dhe pastaj shtrojini tek pjata/ aty ku do e beni torten dmth duke formuar keshtu nje shtrese me biskota. pastaj hidhini pannen siper pasi e keni rrahur dhe siper pannes hidhini marmellaten.pastaj perseri nje shtrese biskota-panna-dhe marmellate, kurse tek shtresa fundit biskota-panna dhe polvere di koko ose raffaello!!

Futeni ne frigorifer dhe shijojeni te ftohte/te fresket!! shpresoj t'ju pelqej!! ju befte mire!!
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:35 am

GATIMI I BALLAKUMEVE

MASAT
1 kg sheqer, 0.4 kg tėlyn (gjalp), 7-8 kokrra vezė, 1 kg miell misri i situr, njė dorė miell gruri,
1 fixhan kafeje qumėsht; njė enė e madhe bakri e pakallajisur ose pėrndryshe prej qelqi.

GATIMI
Tretet tėlyni dhe lihet te fundėrrojnė kripėrat e tij. Pastaj tėlyni i vakėt dhe pa kripėrat e rėna nė fund rrihet me sheqerin deri sa tė bėhet njė masė e bardhė. E mira ėshtė qė rrahja e masės tė bėhet me dorė, sepse pėrfundimi i pėrzjerjes ndjehet kur tė duket se prek fije me dorėn qė po pėrzien masėn e krijuar. Ndėrkohė vezėt janė pėrzjerė me qumėshtin mė parė dhe shtohen dalėngadalė tek sheqeri i rrahur, duke vazhduar pėrzjerjen e kėtij tė fundit.

Pastaj hidhet mielli dalėngadalė duke vazhduar perzjerjen me dorė. Mielli i grurit hidhet nga fundi. Duhet patur kujdes me hedhjen e miellit, sepse mielli i tepėrt i bėn tė forta ballakumet pas pjekjes. Prandaj, pasi ėshtė harxhuar sasia e paracaktuar e miellit, brumi lihet 15-30 minuta nė qetėsi pavarėsisht se ai mund tė duket i qullėt. Kjo kohė mjafton qė grimcat e miellit tė thithin lagėshtirėn e brumit tė qullėt. Nėse shihet se brumi ka mbetur pėrsėri si i qullėt, atėhere atij mund t'i shtohet edhe njė dorė miell. Kėshtu me kėtė brume ballakumet nuk do tė shtrihen gjatė pjekjes.

PJEKJA
Tepsiat lyhen me pak gjalpe dhe spėrkaten me pak miell. Pastaj, nga brumi tashmė i gatuar, formohen me dorė gurabiet me madhėsi jo tė vogėl dhe vendosen mbi tepsi tė larguara nga njėra tjetra. Paraprakisht furra ėshtė nxehur nė 170oC. Futet tepsia nė furrė dhe lihet aty derisa ballkumet tė formojnė pak kore (jo tė skuqen). Nxirret pastaj tepsia nga furra dhe lihet tė ftohet, me qėllim qė ballakumet tė shkėputen lehtėsisht nga ajo.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:36 am

Akullore (pa veze)

Produktet e nevojshme per 6 persona:

100-120 gram whipped cream Hopla ose tjeter
3dcl qumesht
2 gota (si tek fotoja e pare poshte meqe nuk ia di perkthimin)
3 te 4 sheqer
fruta
cokollade peshku
pekmez

Pregaditja:

100-120 gr krem (whipped cream) e perziejme me 3 dcl qumesht.
I shtojme dy gota "pavllake" luge pas luge.
Ne gjithe kete shtojme tre te katertat e sheqerit. Produktet tjera i vendosni sipas qejfit (fruta, pekmez apo dicka tjeter nga produktet e permendura me larte)
Te del disi si ne foton e dyte.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:36 am

Torte akulloresh nga fiqi

Te nevojshme:

400gr akullore nga vanilla
6 fiq te pjekur
50 gr cokollade te prere me rende (dmth copa teper te vogla te gjata)
0,5 liker nga bademi

Pregatitja:

Kater fiq priten holle dhe ju shtohet liker siper. Futen ne frigorifer qe te qendrojne afer nje ore.

Ne kallep me te vogel renditet pjesa me e madhe e akullores. Kjo mbushet me fiqte dhe siper i shtohen pjeset e prera te cokollades dhe larte shtohet pjesa tjeter e akullores.

Dekorohet me fiqte qe kane mbetur dhe futet ne frigorifer qe te ftohet mire.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:36 am

ĖMBĖLSIRĖ RRUSHI

Nevojiten: 500 gr. miell, pak tharm buke, 200 ml. qumėsht i vakėt, 100 gr. sheqer, 1 lugė ēaji krypė, 1 kg. rrush i zi (mė sė miri pa fara), 6 lugė ushqimi vaj, miell pėr pėrpunim.
Mielli hidhet nė njė enė tė thellė, nė mes shtypim njė gropė. Tharmin e tretim nė qumėsht dhe bashkė me gjysmėn e sheqerit dhe me krypėn i hedhim nė miell. Brumin tė mbuluar e lėmė 15 minuta nė njė vend tė ngrohtė tė vijė. Me tela brumi (tė mikserit dore) e pėrpunojmė nė njė brum ngjitės, edhe 20 minuta e lėmė tė vijė. Pastaj e ngjeshim edhe pak dhe e lėmė edhe 20-25 minuta tė vijė. Furrėn e ngrohim nė 180 gradė. Tepsinė e mbulojmė me letėr pjekjeje. Brumin e ngjeshim njėherė dhe e shtrijmė nė tepsi ashtu qė rrethi i tij nė ēdo anė tė tepsisė tė kalojė nga 20 cm. 3/4 e rrushit i vendosim mbi brum dhe gjysmėn e sheqerit tė mbetur ia shpėrndajmė pėrmbi. Gjysmės e vajit ia spėrkatim pėrsipėr. Rrathėt e brumit i palojmė nga brenda, rrushin e mbetur ia shpėrndajmė pėrsipėr. Sheqerin dhe vajin e mbetur ia hedhim pėrsipėr. Nė furrė e pjekim rreth 20 minuta nė 180 gradė pastaj e zbresim temperaturėn nė 150 gradė pėr 15-20 minuta.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:36 am

Torte me banane


Perberesit:
Petet e brumit:
6 veze
6 luge sheqer
200 gram sheqer pluhur
6 luge miell
250 gram margarine
1 kanelle
1 filxhan vaj
2 luge kakao


Kremi per lyerje

1/2 liter qumesht
2 puding vanile
6 luge sheqer, i zieni dhe i lini te ftohen
1 cokollate per zierje


Pergatitja:

Perberjet per peten e brumit i perzieni dhe i pjekni ne tepsi te rrumbullaket dhe i lini qe te ftohen. Me pas ato lyhen me dy decilitra uje te vluar dhe gjashte luge sheqe, ne menyre qe te jene te buta dhe te lengeta. Kur kremi te ftohet, e tundni mire me mikser dhe i shtoni margarinen e shtypur mire, vezet e rrahura dhe 200 grame sheqer pluhur, si dhe dy banane te shtypura. Me kete mase te fituar i lyeni petet, ku ne mes me cokollate, ndersa siper me kremin e fituar nga bananet, vezet dhe margarina, si dhe me shtresen e pudinkut te vanilles. Me pas i hidhni edhe arra te shtypura dhe kokos, poashtu mund t'i shtoni edhe fruta te ndryshme sipas deshires
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:36 am

Tullumba

Pėr 25 copė duhen:
Pėr brumin:
Miell 1 gotė, vaj ose gjalpė 2-3 lugė gjelle, vezė 3-4 kokrra, pak kripė e sheqer, ujė trecerek gote.
Pėr shurupin:
Sheqer 2 gota, ujė 2 gota, vaj pėr skuqje.

Brumi pėr tullumba pėrgatitet duke zier nė uje miell sė bashku me gjalpė ose yndyrė tjetėr dhe pas zierjes ky brumė pėrzihet me sasi tė madhe vezėsh, Pėr ti dhėnė formėn tullumbave pėrdoret njė vegėl e dhėmbėzuar. Forma mbushet me brumė dhe vihen tė piqen nga tė dyja anėt nė zjarr tė nxehtė. Pas skuqjes hiqen nga zjarri dhe hidhen nė shėrbet tė ftohtė ku mbahen 1-2 ninuta. Pastaj hiqen dhe rreshtohen nė pjatė.
Edhe keto i kam ne qef, seshte veshtir ti gatuash...Smile
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:37 am

Embelsire me qershi

Ne nje ene te thelle hidhen vezet dhe sheqeri, rrihen mire, shtohet kos, vaj ose gjalpe sipas deshires (ne rast se hidhet gjalpe ai duhet te rrihet me vezet e sheqerin). Masa perzihet mire, pastaj I shtohet vanilje ose lekure limoni.
Ne kete mase hidhet mielli I situr I perzier me pak sode (kujdes ne hedhjen e sodes, pasi sasia e tepert e prish shijen), zihet brumi gjysme I trashe, hidhet ne tave te lyer me yndyre, pudroset me pak miell dhe sheshohet me dore. Mbi brumin hidhet nje shtrese qershish te pastruara nga berthamat (pa sheqer, sic jane) dhe mbulohen me nej shtrese te holle kremi te pergatitur me qumesht e niseshte.
Pergatitja e kremit : ne nje tenxhere vlohet qumeshti me sheqer, vec hollohet niseshtja me pak uje te ftohte dhe kur qumeshti te kete marre vale, hidhet net e, duke e perzier shpejt qe te mos krijohen kokrra. Hiqet nga zjarri dhe I hidhet pak vanilje.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:37 am

Kabuni me rrush te thate

Pėr 4 vetė
Duhen:
- oriz, 1 gotė uji
- lėng mishi, 2 gota uji
- rrush i thatė, 1 filxhan kafeje
- sheqer, 1 filxhan caji
- gjalp 3-4 lugė gjelle

Gatimi:

Pastrohet orizi , lahet dhe kaverdiset me gjalpė, pastaj shtohet lėng mishi (mundėsisht dashi) ose ujė, rrush i thatė (shpėlahet mė parė me ujė tė vakėt), pak kripė dhe vihet tė ziejė.
Kur ėshtė thithur pothuajse i gjithė lėngu dhe nė sipėrfaqe janė krijuar vrima, hiqet nga zjarri, pėrzihet me sheqer, kanellė e karafil tė bluar. E mbulojmė me kapak dhe e leme ne nje vend te ngrohte. Masa hidhet nė forma ose filxhanė dhe pastaj pėrmbyset.
Shenim: Pėr kabuni masa e orizit dhe e lėngut merret si pėr pilaf tė zakonshėm: 1 kg oriz me 2 litra ujė.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:37 am

Pasta akulli

Perberesit - Per 4-5 persona:
Per pandispanjen:
veze 3 kokrra dhe 1 te bardhe, sheqer 4-5 luge gjelle , miell 4-5 luge gjelle

Per kremin:
Miell 3 luge gjelle , sheqer 6 luge gjelle, veze 1 e plote dhe 1 e verdhe, qumesht dy gota uji, bajame te grira 2 luge gjelle, ajke ose gjalpe 1 luge gjelle, kakao 1 luge gjelle, recel per zbukurim disa kokrra , pak vanilje e liker.

Pergatitja

Pergatiten me pare pandispanja. Per kete ne ene porcelani rrihen vezet vezet me sheqer derisa te behet nje mase e fryre dhe e qendrueshme ne tel. Hidhet mielli , perzihet lehte qe te mos ulet brumi, hidhet ne tave te lyer me yndyre dhe piqet ne furre me temperaturen 150-170 grade. Ne nje ene tjeter jo alumini rrihen vezet me sheqerin, hidhet mielli , qumeshti i valuar dhe i ftohur pak. Vihet sa te marre vale dhe hiqet nga zjarri, si te ftohet pak pak hidhi vanilje , bajame te pjekura e te grira, ajke ose gjalpe dhe perzihet mire. Merret pandispanja e pergatitur , ndahet ne tre shtresa dhe shtrohet nje pjese ne tave ose forme.Hidhet nje pjese e kremit , hapet ne te gjithe peten. Siper vihet nje pete tjeter me pandespanje , qe laget me konjak ose liker, hidhet perseri krem. Vendoset peta tjeter, lyhet me krem te perzier me kakao duke bere persiper dhe zbukurime. Vendosen kokrra rreceli dhe vihet ne frigorifer ne ngrirje. Gjate servirjes pritet ne copa, vihet ne pjate ose mblidhet me leter celefoni. Pastaj gjithnje mbahet ne ngrirje qe te ruaje formen.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:37 am

Ėmbėlsirė bajame nė tepsi

Pėr brumin nevojitet: 20 g tharm, 1 lugė ēaji sheqer, 1/4 l qumėsht i vakėt, 500 g miell gruri, 75-100 g sheqer, pak krypė, 50g gjalpė (ose 3 lugė ushqimi Vaj).
Pėr mbulesėn (shtresėn e epėrme) nevojitet: 50-125 g gjalpė ose margarinė, 75 g sheqer, 1 Qese Vanilin-sheqer, 50 g bajame (badem) tė qėruar dhe grimcuar (ose kikirika tė grimcuara).
Brumi Tharmin dhe sheqerin me 5 LU (lugė ushqimi) nga qumėshti i pėrziejmė. 2/3 e miellit e qesim nė njė enė dhe nė mes e hapim njė gropė ku e hedhim tharmin e tretur me qumėsht, pastaj tharmin e mbulojme rreth 1/2 cm me miell. Sheqerin, melmesat dhe yndyrėn (apo vajin) e vakėt e shpėrndajmė pėrreth miellit (kėto gjėra nuk guxojnė tė vijnė nė kontakt tė menjėhershėm me tharmin!). Posa mielli mbi tharm tė qahet, fillojmė nga mesi tė pėrziejmė tharmin me miell dhe me harxhet tjera duke ia shtuar kohė pas kohe edhe qumėshtin e mbetur. Brumin e pėrziejmė me lugė derisa sa ai tė krijon flluska. Pastaj ia shtojmė edhe miellin e mbetur dhe e ngjeshim. Nėse brumi ngjitet ia shtojmė edhe pak miell (por jo shumė, Brumi duhet tė jetė i butė!). Brumin e vendosim nė njė vend tė ngrohtė tė vij deri sa tė arrijė trashėsinė e dyfishtė. Atė pastaj e ngjeshim dhe e shtrijmė nė njė tepsi tė lyer mirė me yndyrė.
Shtresa Yndyrėn (gjalpin apo margarinėn) e shpėrndajmė nė copa tė vogla mbi brum (apo me yndyrė tė shkrirė e lyejmė brumin). Sheqerin, vanilin-sheqerin dhe bajamet (apo kikirikat) i pėrziejmė dhe i shpėrndajmė mbi brum. Brumin e lėmė edhe njėherė nė vend tė ngrohtė tė vij dhe kur tė arrijė trashėsinė e dyfishtė e fusim nė furrė.

Furra 5 min parangrohet dhe piqet nė 200-220`C
Koha e pjekjes: rreth 15 min.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:38 am

Zemra Portokalli

Pėr 30 copė nevojitet:
Zemrat: 250 gr. miell, 150 gr. sheqer, 1 prizė krypė, 1 qese vanilinsheqer, 1 ve, 150 gr. gjalpė e butė.
Pėr fillin dhe dekorim: 100 gr. marmeladė portokalli, 100 gr. ēokoladė kuzhine, 50 gr. thelba arrash.

Mielli, sheqeri, krypa, vanilinsheqeri, veja dhe gjalpi hidhen nė njė enė tė thellė dhe me mikser pėrpunohen nė njė masė tė thėrmuar. Me duar e ngjeshim dhe tė mbuluar e lėmė 60 minuta tė ftohet.
Brumin e pėrziejmė pak me mikser nė njė masė tė lėmuar, e t`hollojmė nė njė sipėrfaqe tė pluhurosur me miell, i presim (me formė zemre) 60 zemra tė cilat i vendosim nė njė tepsi tė lyer me yndyrė dhe i pjekim. Pas pjekjes (rreth 10 minuta nė 200 gradė) i shkoqisim ato me thikė.
Marmeladėn e portokallit e pėrziejmė, nga dy zemra i bashkojmė me tė. Ēokaladėn e shkriejmė nė njė enė mbi ujė tė nxehtė dhe gjatė ftohjes kohė pas kohe e pėrziejmė. Zemrat i lyejmė me tė dhe i zbukurojmė me nga njė gjysmė-arrė.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:38 am

" Elizabet Torte"

Brumi I
8 ve, 8 lug sheqer ( rrafen me mixer) i shtohen arra te bluara,
2 lug miell,
1 lug kakao,
50 gr cokollate e imtesuar

Piqet brumi, dhe me pas ndahet ne dy pjese
Filli:
1 margarine (1 pako gjalp 150gr.) tundet me 250 gr.sheqer pluhur i shtohen 250 gr biskota te bluara (plazma keks) te zbutura me nje gut qumeshti te nxeht, dhe 250 gr arra te bluara
Masa e fituar vihet ne mes koreve te pjekura dhe siper.

p.s Koret (brumin e par,) mund ta zevendesosh dhe me kore te blera gati nese do ta perkatisesh me shpejt!
Ju befte mire Razz

Fashionistja me ler nje pjes te vogel se vdes per kte lloj embelsire Razz
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:38 am

"BOMBICA ME FIQ"

400 gr. sheqer
11 lug uje
1 margarin(1 pako gjalp 150gr)
250 gr, arra te bluara
150 gr biskota te bluara (plazma keks)
1 lug rum
1 cokollate
500 gr fiq.

Sheqeri me ujin ziejn pastaj i shton arrat biskotat rum cokollaten dhe gjalpin.
5oo gr fiq ( te blera ne pako) i le ne uj te ngroht qe te zbuten ia heq bishtat me kujdes dhe i mbush me thelba arre, duke mos e car kokrren e fikut

I mbeshtjell me masen e fituar mesiper, i rrotullon ne kokos ose arra te bluara dhe i le ca ore derisa te forcohen mire
Pastaj i ndan pergjysem dhe mmmmmmmmm jan te mrekullueshme !
Po ti provoni do me kujtoni Smile Razz Biles jan dhe shume te bukura per tu par, sepse dallohet arra ne mes , fiku dhe masa qe mbeshtjell !
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:38 am

"INTERNACIONAL TORTA"

Brumi I :

5 te bardhat e ves
5 lug sheqer
7 lug arra te bluara
1 lug miell
Kuptohet qe te bardhat e ves me sheqerin rrifen (tunden mire) me mixer,
pastaj shtohen arrat dhe mielli , dhe vihet per tu pjekur!
Behen 3 brume te ngjajshme , dhe koret lihen menjan!

Pastaj formon fillin:

1 liter qumesht me
20 lug sheqer i zien, pastaj u shton 15 te kuqt e ves te rrahura mire, pastaj 12 lug niseshte.
Kur te ftohet masa e fituar, mer 2 margarina(2 pako gjalp 300 gr) dhe 100 gr sheqer pluhun, i rraf me mixer ne ene me vete, dhe ja shton mases tjeter.

( gjalpi duhet te jet thjeshti zbutur ne avull, asnjeher i shkrir)

Tani masen e formuar e ndan ne 3 pjes:
Pjeses se par i hudhen 250 gr arra te bluara
Pjeses se dyt 250 gr kokos
Pjese se Tret 250 gr cokollat

Dhe ne fund behet "montazha" Razz
Vihet korja e par pjesa e par, korja e dyt pjesa e dyte, dhe e trete !
E dekoron pastaj sic di vet!

Behet shume e 'rende' po ama nje her po ta provosh ter jetes do ta kerkosh
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:39 am

Torte zezake


Brumi--2 ve dhe 2 gota sheqer rrihen mire me mikser,
i shton 2 gota qumsht, 1 margarin, 17 luge te gjelles miell, 1 pecive, 1 vanille dhe nje paqet kakao.
Prej mases se fituar menjanohet nje gote dhe lihet anash.
Pjesa e mbetur piqet.

Dhe ne fund mbasi te piqet ia cet pjesen e menjanuar dhe per zbukurim mundet ndonje cokollad bardhe e zi e grimcuar, ose kokos.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:39 am

:-* Gratin me mollė dhe dardha
Pėrbėrėsit:
4 mollė
4 dardhė
1 shkop kanelle
16 lugė ėmbėlsues
2 lugė margarinė
4 vezė
25 cl qumėsht




Pėrgatitja:
Ngrohim furrėn nė temperaturėn 200 gradė. Qėrojmė mollėt dhe dardhėt dhe i presim mė katėrsh. Nė njė tenxhere shkrijmė margarinėn, hedhim gjysmėn e sasisė sė ėmbėlsuesit, frutat dhe kanellėn. I lėmė nė zjarr tė ndadaltė pėr 10 minuta. Heqim kanellėn dhe e lėmė masėn tė ftohet. Rrahim vezėt, u shtojmė qumėshtin dhe ėmbėlsuesin e mbetur dhe e hedhim nė tenxhere. I vendosim nė zjarr edhe pėr 15-20 minuta tė tjera.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
DarkAngel
Admin
Admin
avatar

Male
Numri i postimeve : 171
Age : 28
Location : -_^
Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim
Humor : coool
Registration date : 09/03/2008

MesazhTitulli: Re: Embelsira   Wed Apr 02, 2008 5:39 am

Shėndetlie
Pėr 25 copė

Duhen:

- miell 3 gota uji
- sheqer 1 gotė uji
- mjaltė 2-3 lugė gjelle
- vezė 2 kokrra
- sodė njė majė luge kafeje
- arra 1-2 filxhanė kafeje
- gjalpė 2 filxhanė kafeje
- pak vanilje
- ujė 2 filxhana kafeje

Pėr shėrbetin:
- sheqer 3 gota uji
- ujė 2 gota e gjysėm

Gatimi:

Nė njė enė pėrzihen mirė vezėt sheqeri, mjalti, gjalpi dhe nė fund shtohen arra. Pastaj hidhet miell i pėrzier me sodė. Zihet brumi i cili nuk duhet tė punohet shumė qė tė mos bėhet elastik. Brumi i pėrgatitur vendoset nė tavė tė lyer me yndyrė, rrafshohet me dorė, lyhet sipėrfaqja me vezė, bėhen disa vija me pirun nė formė rombi dhe hidhet shėrbet i vakur i aromatizuar me vanilje.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Sponsored content




MesazhTitulli: Re: Embelsira   

Mbrapsht nė krye Shko poshtė
 
Embelsira
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 2Shko tek faqja : 1, 2  Next

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
AbaniaForum  :: Me prane Njeri Tjetrit :: Kultura :: Kuzhina shqiptare dhe e huaj-
Kėrce tek: