| Receta te perzgjedhura | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:27 am | |
| Mishe i bardhe me majdanoz
1Kg copa mishi i bardhe 4 luge vaj ulliri 2 thelpinje hudher te grire 2 luge majdanoz i grire piper i bluar, i fresket kripe 1 gote qumesht 1/2 gote leng mishi ose koncentrat
Kontrolloni qe mishi te mos ket dhjamera. Ne nje tenxhere te larte,nxehni vajin dhe fergoni ne zjarr te avasht hudhren dhe majdanozin.Shtoni mishin dhe zijeni me lengun qe do te leshoj vete ,kur lengu te jete mpiksur apo shterrur ,sperkateni me piper te fresket,hidhni kripe,dhe mbulojeni me qumesht dhe leng mishi.Copat e mishit nuk duhet te mbulohen krejtesisht nga lengu i vete .Mbulojeni pjeserisht me kapak dhe zijeni ne zjarre te avashe duke e perzier shpeshsepse qumeshti tenton te ngjitet derisa salca te mpikset e tera dhe te formohet nje krem i dendur. Sherbejeni te nxehte ne nje pjate me bizele me hudher dhe majdanoz. Ju beft mire! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:28 am | |
| Fileto mishi me kerpudha
6 Luge vaj ulliri 500gr fileto mishi kripe e piper i bluar, i fresket 300 gr kerpudha pylli te perziera 2 thelpinje hudher e grire holle 2 luge majdanoz e grire holle 125 ml.vere e bardhe
Nxehni 2 luge vaje ne nje tigan te gjere ne zjarr te forte .Skuqni mishin derisa te krijoje kore ne siperfaqe .Hidhni kripe e piper.Zijeni per 10 min. duke bere qe mishi te mberet i kuq nw qender .Hiqeni nga zjarri dhe lereni menjane.Nxehni vajin e mbetur ne tigan ,fergoni kerpudhate pastruara mire dhe te prera ne copa , hudhren dhe majdanozin per 8-10 min. ose derisa kerpudhat te zbuten .Hidhni veren dhe zijeni derisa ajo te avulloj .Hidhni kripe e piper sipas deshires .Mishin dhe salcen e kerpudhave sherbejeni se bashku. Ju beft mire! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:28 am | |
| Qofte me domate
2 luge qepe e grire holle 60 ml vaj ulliri 450 gr domate te fresketa ose kutie te qeruara dhe te prera ne copa 6 gjethe berzilloku kripe e piper i bluar 125 gr buke e grire 60 ml. qumesht 450 gr mish i bluar viēi 125 gr djath deleje i forte i grire ose parmezan 2 veze te rrahura 2 luge majdanoz i grire 2 thelpinje hudher e grire
Ne nje tenxhere te madhe skuqni qepen ne vaj dhe shtoni domatet e berzillokun ,hidhni kripe e piper dhe zijeni ne zjarr te mesem per 10 min..Ne nje tas per perzieni buken e therrmuar me qumesht dhe shtoni mishin e grire ,djathin vezet majdanozin dhe hudhren.Hidhni kripe e piper dhe perzijeni qe te bashkohen ne nje te gjithe perberesit .Me kete perzierje beni qofte dhe verini ne salcen e domateve .Lerini ne zjarr te vlojne per 20-25 min.,duke i kthyer me kujdes ,sherbejini te nxehta. Ju beft mire! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:28 am | |
| Gjelle me mish te grimcuar
2 Qepe 1 luge gjalp 2 karrota te prera ne rrathe 1/2 e mishit e prere ne ne copa jo shume te vogla 250 gr bizele 250 gr . kerpurdha 1 gjethe gjethe dafine kripe , piper majdanoz
Qepa e grire imet fergohet 5 min .shtohen karrotat dhe mishi i prere dhe se bashku fergohen edhe 5 min . ne zjarr te ulet . Gjella kriposet , piperoset ia hedhim edhe gjethen e dafines per arome , 1/2 e gotes me uje dhe e mbuluar zihet 35-40 min.ne zjarr te ulet , shtohen kerpurdhat dhe vazhdon zierja gjersa te zihet mishi . Bizelet zihen veq ,kullohen dhe hidhen ne gjelle, perzihen me kujdes i hidhet majdanozi i grire ,dhe sherbehet me pure patatesh ose pilaf . Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:29 am | |
| Mish qingji me domate
4 luge vaj ulliri 1 qepe , 1 karot , 1 kercell selino te grira holle 2 thelpinje hudher te grire holle 1 luge spec djeges i grimcuar 120 gr pershut e prere ne kube 1 kg.kofshe ose shpatull qengji ne copa kripe e piper i zi sipas deshires 150 ml.vere e bardhe 1/2 kg. domate te pjekura te qeruara dhe te prera ne copa
Ne nje tenxhere te madhe , ose me mire vorbe balte nxehni vajin dhe skuqni qepen , karoten kercellin e selinos , hudhren ,majdanozin , specin dhe pershuten , ne zajrr te plote .Kur qepa dhe proshuta te kene marre ngjyre hidhni edhe mishin dhe lereni ne zjarr per 7-8 min.duke e perzier vazhdimisht .Hidhni kripe e piper , shtojini veren dhe kur te avulloje , shtojini edhe domatet. Verini kapakun dhe lerini te ziejne ne zjarr te avashte per 1 ore duke hedhur pak uje te nxehte , nese salca eshte therre shume . Sherbejeni te nxehte | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:30 am | |
| Rizoto me majdanoz
30gr palce e therrmuar mire 30 gr gjalpe 3 luge vaj ulliri 1-2 thelpinj hudher e grire 350 gr oriz i imet 7. 5 leng zarzavatesh ose koncentrat vegjetal 1 luge plot me berzillok i grire 1 luge me majdanoz te grire kripe e piper 3 luge djathe deleje i forte ose parmezan i grire
Ne nje tenxhere shkini ne temp. te ulet pascen .Pas 1-2 min. shtoni gjalpin ,vajin, hudhren dhe lerini te fergohen edhe nje min.Shtoni orizin ,lerini te marre shije duke e perzier vazhdimisht ,pastaj filloni ta lagni me lengun e zarzavateve ,pak nga pak duke e perzier vazhdimisht.Pak min. para se orizi te jete gati shtoni berzillokun dhe majdanozin .Provojeni per kripe dhe shtojini edhe piperin dhe ne fund i shtoni djathin e therrmuar. | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:30 am | |
| Domate me oriz
6 domate te pjekura te rrumbullaketa 6 luge oriz 1 thelb hudher 1 luge majdanoz i grire 5 luge vaj ulliri kripe
Ua prisni fundin e domateve duke i zbrazur nga tuli dhe vendosni te kullojne per pak min. Nderkaq perzijeni orizin me tulin e domateve ,hudhren e grire holle ,majdanozin , 2 luge vaj dhe pak kripe.Kriposini leht se mbrendshmi domatet dhe mbushni me perzierjen e pergaditur. Mbulojini me fundet qe i keni vene menjane , vendosni ne nje ene zjarrduruese te qelqit duke i hedhur 2 gisht uje dhe nje sperkatje vaj .Kalojini ne furre tashme te nxehur ne 200 grade dhe piqini per rreth 30 min. Ju beft mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:30 am | |
| Buke thekre
30 gr.maja birre kfasac 1 luge me sheqer 3 l. uje i vaket 450 gr miell thekre 250 gr miell i bardhe 1 luge me fara koperi 2 luge kripe 2 luge vaj ulliri ose vaj
Hidhni ne nje pjate dy tipet e miellit dhe farat e koperit , perziejini me kujdes dhe hidhni kripe ,shtoni majane ,vajin dhe perzijini mire dhe lejini te vij apo te bymejet posate mbaroj ardhja e pare e brumit kthejeni mbrapsht brumin mbi tavolinen e ebere me miell dhe punojeni apo ngjesheni per 1 deri ne 2 min. Ndajeni ne 4-6 pjese ,ne forme te rrumbullaket .Lereni te vijne per rreth 1 ore . Piqeni ne furre ne temp. 200 grade per rreth 30 min . Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:30 am | |
| Torte me gjize dhe fruta pylli
500gr. gjize pa kripe 270 gr sheqer 1 kos yogurt 400 ml. ajke 500gr fruta pylli te perziera lengu i nje gjysem limoni 2 pjese pandispanje te blera pra pete brumi per torte
Ne nje pjate perzieni gjizen s situr mire me 120 gr,. sheqer dhe me kos.Rrihni ajken deri sa te trashet dhe shtojani perzierjes me ngadale qe te moj arij shfryerjen .Shtoni pastaj 100 gr . fruta pylli dhe perzijini ,sistemoni nje disk pandispanje ne fundin e tepsis, hidhni persiper kremin e gjizes duke e niveluar mire dhe mbulojeni me diskun tjeter . Ne nje tenxhere te vogel vendosni ne zjarr frutat qe qe mbeten me sheqerin qe ka tepruar dhe lengun e limonit dhe zijeni ne zjarr te plote derisa te jene bere si shirup .Lerini te ftohen . Me kete perzierje frutash lyni siperfaqen e tortes dhe vereni ne frigorifer per 3 ore se paku. Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:31 am | |
| Krem me bajame te thata
300ml.qumesht 1 levore limoni 4 te verdha vezesh 150 gr miell i bardhe misri 100gr bajame te thata
Zijeni qumeshtin me lekuren e limonit hiqeni nga zjarri dhe largojeni lekuren e limonit .Rrihni te verdhat e vezeve me sheqerin derisa te zbardhen ,duke i perzier me miell te bardhe misri e duke i tretur me qumesht in e nxehte . Zijeni kremin ne zjarr shume te ulet duke e perzier vazhdimisht dhe lereni te vloje afro 3 min. Hiqeni enen nga zjarri , perzijini aty bajamet e thata , por mbani ca edhe per dekorim . Kremin sherbejeni ne kupa teke me garniture bajamet e thata te lena menjane. Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:31 am | |
| Pule e pjekur
1 luge rozmarin te grire 2 thelpinje hudher te grire kripe piper i bluar i fresket 1 pule 1.2kg 1 limon i tere 5 luge vaj ulliri
Perzijini bashk rozmarinin dhe hudhren me kripe e piper dhe lyjeni pulen e pastruar mire mbrenda dhe jasht , futni nje kokerr limon te lare mire ne mbrendesi te pules , do te sherbej per ti dhene shije te kendshme dhe per te eliminuar yndyrnat . Vendosni pulen ne nje tave te lyer me vaj , piqeni ne furren e nxehur 200 grade . Perpara se ta hiqni nga furra , pula duhet te marre ngjyren e duhur do te keni arritur nje rezultat te mire nese pula eshte e pjekur jasht dhe bbrenda mire . Sherbejeni menjehere duke e prere ne katersh , ose ne pjese me te vogla ,sherbejeni me patate dhe sallate te gjelbert ! Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:31 am | |
| Qengj me Patate
1 kg mish qengji i prere ne copa 750 gr patate ,te prera ne copa te medha 4 domate te medha te prere ne katersh 1 qepe mesatare ne feta 4 luge vaj ulliri kripe e piper i zi sipas deshires 1 degez rozmarin 1 luge rigon
Vendosni qengjin ,patatet , domatet dhe qepen ne nje tave qelqi te madhe . Hidhni vaj , pak kripe e me shume piper ,rozmarin dhe rigon. Mbulojeni dhe futeni ne furre tashme te nxehur ne 200 grade per rreth 1 ore , ose derisa mishi te zbruhet mire , duke e lagur shpesh me pak vere te badhe .Sherbejeni te nxehte . Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:32 am | |
| Buke me rozmarine
1 dege rozmarine 4-5 luge vaj ulliri 15 gr.maja per buke 2 luge plote me sheqer 140 ml.uje i vaket 350 gr. miell 80 gr rrush i thate 1-2 luge kripe
Shkeputeni rozmarinen nga deget por mund te perdoret edhe e thate , duke lene ca prej tyre menjeane, fergojini ne nje tigan me tre luge vaj , ne zjarr te ngadalte per afer 10 min. Hiqni nga zjarri filtrojeni dhe lereni te vaket . Pergaditni majan , hidhi miellin ne nje tas te madh , hidhni kripe , vaj, sheqerin dhe ujin e mbetur duke e perzier , shperlajeni rrushin e thate shkundeni dhe tereni .Si te vije brumi pas 2 oresh vendosni ne siperfaqen e punes te bere me miell , punojeni apo ngjesheni per 3 min. duke e shtuar rrushin dhe rozmarinen . Ndajeni ne 6-8 racione dhe lyjeni ne siperfaqe me vajin e mbetur , duke formuar rrumbullake . Vendosini ne tave per pjekje , large njeri nga tjetri dhe ne secilen beni dy te prera ose dy vija qe te piqet me leht . Lerini te vijne per 30 min. Piqni ne furre ne 200 grade per rreth 20 min. Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:32 am | |
| Pice me kerpudha
250 gr. kerpudha 2-3 luge vaj ulliri 1 luge plot me majdanoz 1 thelb hudher i grire kripe , piper
Pergaditni brumin me qumesht , ve krip 1 luge sheqer dha pluhur per ardhje. Qeroni kerpudhat dhe fshijini me nje lecke te lagesht per te eliminuar dheun , pastaj pritni ne feta te holla .Ne nje tenxhere nxehni nje luge vaj ulliri , shtoni kerpudhat dhe ,ne nje flake shume te larte , lerini te skuqen per 2-3 min Hidhni majdanoz e hudher , perzijini dhe lerini menjane . Si te vije brumi punojeni per 1 min. ne tavolinen e bere me miell .Formojeni picen dhe shtrojeni ne tave . Hidhni kerpudha , pak kripe e piper si dhe vajin e mbetur .Piqeni ne furre ne 250 grade per 10-20 min. Sherbejeni picen te nxehte . Ju befte mire !! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:32 am | |
| Kroketa me djathe dhe proshute
0.5L. qumesht pak kripe 100 gr. gjalpe 100 gr. miell 100 gr. proshute e pjekur 100 gr. djathe 4 ve 200 gr. buke te therrmuar 0.5L vaj per ti ferguar
Zijeni qumeshtin me kripe, nderkaq shkrini gjalpin ne nje tenxhere, shtoni miellin dhe perzijeni,pastaj shtoni qumeshtin ,pak nga pak, derisa te arrini nje perzierje te treshe dhe te njetrajtshme , hiqeni nga zjarri dhe shtoni proshuten , djathin dhe dy te verdha vezesh .Perzijeni mire dhe lereni te ftohet .Vezet e mbetura rrihni veq .Kur perzierja te behet e nje trajtshme , me nje luge formoni toptha ne madhesin e arres dhe kalojini per dy here ne vezet e rrahura dhe ne buken e therrmuar . Fergojini ne vaj te nxehur mire , derisa te skuqen.Thithjani vajin e tepert me leter kuzhine dhe sherbejini. Ju befte mire! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:32 am | |
| Rizoto me kungull
1 kg. kungull i verdhe 400 gr oriz per pilaf 4 luge vaj ulliri 100 gr gjalpe 1/2 gote vere e bardhe 1/2 L leng mishi apo koncentrat 100 gr kaēkavall kripe e piper
Qeroni kungullin hiqjani filet dhe farat , pastaj priteni ne feta te holla.Ne nje tigan me fund te trashe tretni 50 gr gjalpe me vaj , hidhni kungullin dhe lereni ne zjarr te lehte , kur ai te jete gjysem i zier , shtoni orizin, kavurdiseni mire qe te marre shije , pastaj hidhni veren , kripe dhe piper . Bejeni te zieje orizi ne flake shume te ulet , duke shtuar leng mishi pak nga pak dhe duke e perzier , duhet te behet i thate , por i bute . Hiqeni nga zjarri , hidhni gjalpin e mbetur dhe kaēkavallin, pastaj sherbejeni . Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:32 am | |
| Rrollat me mak
300 gr .keksa te bluar (pllazma me te mira ) 2 banane 3 luge gjelle mak 200 gr. margarin 100 gr arra te bluara 1/2 L qumeshte kokos 100 gr . alumin foli
Qumeshtin dhe margarinen i veme ne zjarre deri sa te vloj qumeshti , ia shtojme keksat ,mak, arrat i perziejme mire .
Ne foli derdhim kokos dhe e shtrim me dore materialin dhe i qesim bananet dhe e mbeshtjellim rrollaten . E leme ne frigorifer !....eshte shume e shishme dhe eshte pa sheqer une e preferoj shume kete rrollate .
Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:33 am | |
| Rafaelo
1/2 kg sheqer apo sipas deshires me pak 400 gr qumesht pluhur 250 gr margarin 300 gr kokos 2 vanilin sheqer 2 filgjana qaji uji lajthia
2 filgjana uji i qesim ne nje tengjere te vlojne e hedhim margarinin ,sheqerin pasi te vloj e heqim nga zjarri ia shtojme qumeshtin pluhur e perziejme prap me mikser ,ia shtojme edhe kokosin ,vanilin sheqerin prap e perziejme me mikser mire .Masa duhet te qendroj ne frigorifer 2 ore dhe pastaj i bejme toptha ku seciles ia vem nga nje lajthi dhe ebejme me kokos !
Ju befte mire ! | |
|
| |
DarkAngel Admin
Numri i postimeve : 171 Age : 34 Location : -_^ Job/hobbies : Tallje bythe me paramendim Humor : coool Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 02, 2008 5:33 am | |
| Krem Pite
7 luge sheqer 7 luge miell 7 luge qumesht 7 te verdhat (te kuqt) e vezeve 1 bakin (peciv )
I perziejme te gjitha keto me mixer dhe i pjekim .
Per kremin
6 pudinga te vaniles 5 gota uje 15 luge sheqer 7 te bardhat e vezeve
4 gota uje i qesim ne nje tenxhere dhe i vlojme ,pastaj ia shtojme sheqerin , dhe pudingat e tretur me nje gote uje dhe i ziejme mire ,pastaj 7 te bardhat e vezeve i tundim mire me mixer deri sa te behen si bore (deri sa te trashet mire ),pastaj nga dal ia qesim pudingun duke e perzier me mixer dhe e bejme krem ...
Kur te ftohet brumi i pjekur ia qesim kremin permbi dhe e dekorojme me kokos apo banane .
Eshte nder recetat me te preferuara per mua ,eshte shume e lehte dhe e shishme . | |
|
| |
bella Admin
Numri i postimeve : 38 Age : 44 Location : Shqiperi Job/hobbies : live my life Humor : solare Registration date : 11/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 16, 2008 12:12 pm | |
| Trahana
Per 1 kg miell duhen: 2 gota qumėsht, gjalpė 2 lugė gjelle, 1 lugė gjelle krypė.
Sitet mielli, hapet njė gropė nė mes dhe hidhet gjalpė i shkrirė pak por jo i djegur, qumėsht dhe krypė. Duke filluar nga mesi e perziejmė brumin duke mos e gatuar shumė por tė pėrzihet aq sa tė mos pijė krejt miellin, brumė i fortė dhe i shkriftė. Sipėr e spėrkatim me miell, e mbulojmė dhe e lemė tė vijė pėr 2-3 ditė. Pastaj e kapim copa dhe e lemė tė thahet pak dhe e shkoqim me dorė, e kalojmė nė sitė tė rrallė e thajmė pėrsėri. Ruhet nė vende tė thata pa lagėshti e te freskėta. Nė tenxhere shkrijmė gjalpin, hedhim trahanane dhe e skuqim lehtė, hedhim ujin e nxehtė, e perziejmė qė tė mos bėhet kokrra, shtojmė djathė tė thėrmuar ose shėllirė dhe e lėmė tė ziej per 10 minuta. Serviret e ngrohtė. | |
|
| |
bella Admin
Numri i postimeve : 38 Age : 44 Location : Shqiperi Job/hobbies : live my life Humor : solare Registration date : 11/03/2008
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura Wed Apr 16, 2008 12:13 pm | |
| Musaka me patate
Pėr 4-5 persona duhen: Patate 1 kg, qepė 5-6 kokrra mesatare, yndyrė 3-4 filxhane kafeje, domate 4-5 kokrra ose 1 lugė gjelle salce, krypė, piper, dafinė. Pėr salcėn e bardhė duhen: Gjalpė 1 lugė gjelle, miell 1 lugė gjelle, qumėsht 1 gote caji, vezė 1 kokėrr, kackavall ose djathė tė thėrmuar njė lugė gjelle.
Patatet me madhėsi mesatare qėrohen, lahen dhe priten nė feta tė rrumbullakta, me trashėsi 5-7 mm. Patatet skuqen derisa tė krijohet njė kore e lehtė. Qepa e prerė nė formė gjysmėrrethi skuqet me yndyrė nė zjarr tė javashėm nė menyrė qė tė mos digjet, por tė zbutet. Kėtu hidhen domate tė qėruara nė copa kubike, pak salcė, vazhdon kaurdisja edhe pak, shtohet krypė, piper flete dafine. Nė tavėn e lyer me yndyrė shtrohet njė shtresė patatesh tė skuqura, mbi to gjysma e qepės, pėrsėri nje shtresė tjetėr patatesh dhe pastaj pjesa tjeter e qepės. Mbi kėto prapė shtrohet njė pjesė patatesh. Nė njė enė kaurdiset miell me pak gjalpė, shuhet me gjumėsht, pėrzihet mirė derisa tė marrė valė, hidhet krypė dhe lihet masa tė trashet. Hiqet nga zjarri ftohet pak dhe perzihet me vezė. Salca e pėrgatitur hidhet mbi musakanė, spėrkatet me gjalpė dhe djathė kackavall. Tava vihet nė furrė pėr tu pjekur pėr 30 minuta.[b] | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Receta te perzgjedhura | |
| |
|
| |
| Receta te perzgjedhura | |
|